måndag 20 juni 2011

Dag 1 med blandat innehåll

Startade morgonen med att gå upp halv 8. Ingen annan var vaken. Magnus var på jobbet. Frukost och en lugn stund med morgontidningen.

Sen fick barnen komma upp till dukat frukostbord. Vi hade faktiskt en tid att passa: Wilmas tid hos tandläkaren.

Wilma ropades upp och hon följde med tandhygienisten. Felix och jag kom eftersläpande några meter bakom dem. Det var en bror som var mån om sin syster som satte sig på stolen för att vänta.
- Försiktig! sa Felix flera gånger. Säkert både till tandhygienisten och som en lugnande kommentar till Wilma, att de säkert skulle vara försiktiga med henne.
- Jätteduktig Wilma, var en annan kommentar som stöttade lillasyster.

Tänderna såg fina ut och det var dags att fotograferas. Under noggrann övervakning av brorsan.

Sen skulle en tandläkare komma in och titta på tänderna. Så medan hygienisten letade reda på en lämplig tandläkare så passade Wilma på att vara sig själv ett tag.

Wilma fick MVG i betyg och vi for mot hemmet igen.

Sen öppnade himlen sig! Jösses vad det regnade. I två omgångar kom det störtskurar så att inte hängrännorna hängde med att forsla bort vattnet.
Mellan skurarna gick vi ut och hämtade in dagens skörd av smultron som fick landa i glass. Det här var bara min ranson av smultron. Ta det gånger fem, så kan man få en aning om att det plockades ganska mycket från våra smultronplantor.
Summa av semesterdag 1:

SKÖN!

Allt hänger inte på att det ska vara strålande sol och svettiga kroppar i solskenet. Man får liksom njuta av det man har och passa på att göra annat när gudarna vattnar jorden emellanåt.
Att bara kunna vara och ta stunden för vad den bjuder på - en stunds spel med barnen, fika, greja ..... Inga stora krav. Det är starten på en skön semester.

Inga kommentarer: