söndag 1 november 2009

Mycket pengar behövs det

I dag passade vi på att tillbringa en stund på Strands här i stan. En klädaffär som har jättebra service. Dock är väl inte priserna passande för en sekreterare. Men vissa saker behövs och är det så att det kostar så är det bara till att gilla läget.

Det handlar inte om att vara märkesnörd eller snobb .... kalla det vad ni vill. Men nu är det så att vår kära Felix tillbringar sin vinter ofta med rumpan på backen. Då duger faktiskt inte vad som helst. Det är Reima Tec som vi pratar nu. Visst är andra overaller också vattentäta. Men faktiskt inte en hel vinter med rumpan på backen varje dag och dessutom ganska länge i sittande läge varje dag.

Nu har det dessutom kommit en ny sort som är mer slitstark i baken. Precis vad vi behövde, så Felix har nött hål på de tidigare overallerna. Så det var 200 kr mer. Denna kostade alltså 1798 kr. Som hittat i .... Magnus plånbok.

Sen blev det en mössa till Felix, överdragsbyxor till Wilma, fleecebyxor till Wilma, ullstrumpor till Ebba och vinterstövlar till Ebba. Allt detta på Strands.

Shoppingen gick vidare till nästa skoaffär för att inhandla Ebbas höststövlar.
.
Morgonen bjöd vi pappa Magnus på lite sång och ritade teckningar. Även ett kuvert med lotter fick han. Gissa vad överaskad han blev! Han var inte alls beredd. Det var ju förstås inte så konstigt eftersom det faktiskt är fars dag NÄSTA söndag. Inte denna som jag trodde - mitt apskaft. Så nu finns vårt ordspråk:
- Bättre tidigt än helt bortglömt.
Fanns alltså en anledning till att ta fram den köpta Dajmtårtan idag. Mums.

Här har vi Felix och Wilma som tyckte att det var mysigt att vila lite framför tv:n. Undrar vem de har fått den känslan ifrån...
Nu vet jag faktiskt inte om jag ser fram emot de två kommande veckorna på jobbet. Mer än halva styrkan är på utbildning i och med datajournalen som kommer att träda i kraft nästa år för oss. Så vi är några tappra sekreterare som ska klara oss själva i två veckor. Magen skriker lite redan. Dum som man är så stressar man upp sig innan man sitter där på jobbet. Å andra sidan så kan man inte klara av att tömma hyllorna med den styrka vi kommer att vara. Dessutom är jag inte anställd på heltid.2 kommentarer:

ylvisen sa...

Ja på strands är det inga problem att bränna pengar, me know!

Som sägt bättre för tidigt än inte alls! :)

Fy ta det lugnt på jobbet!

kram

Ina sa...

Vi klarade första dan! (om än med nöd och näppe!)Nedräkningen har börjat..