söndag 21 mars 2010

World Down syndrome day


Den här dagen är Felix dag. Bland många andras. Andra personer som har en extra kärlekskromosom. Down syndrom.

Felix har ju 3 st kromosomer av nr 21 = den 21 mars = 21/3.

Därför har detta blivit Down syndromdagen. Värd att firas.

Kalaset för Felix blev att han fick följa med och röja runt på Busborgen. Wilma hade kalas för sina kompisar idag, så då var hela familjen med och förlustade sig bland övriga barnfamiljer i Västerås.

Det hände en sak i torsdags som gjorde mig så glad och rörd..... En sådan underbart härlig känsla kom över mig på några sekunder.

Det var när jag var med Wilma på simskolan som det hände. Jag såg en person som jag kände igen. Hon satt med sitt barn i den lilla basängen för de allra minsta. Jag vet att hon skulle vara mammaledig och att det handlade om att hon skulle adoptera ett barn. Där satt hon, Felix logoped, tillsammans med sin lille kille som ursprungligen kom från Kina.

Det som värmde mest i hela min kropp var att killen har Down syndrom!

Jag pratade med henne och fick reda på att de visste om att han hade Down syndrom och att han hade hjärtfel. Ett barn som inte var önskat i ett land som får komma till den här familjen i Sverige som längtat länge efter barn. I dag är han hjärtopererad och hjärtfrisk. En pigg och glad kille hos sin lika glada mamma.

Jag kan leva länge på den underbara känslan när jag tänker på att hon adopterade ett barn med Down.

3 kommentarer:

Lena sa...

Det värmde här också när jag läste om killen med DS i basängen.

ylvisen sa...

Ja jag tycker det är så himla roligt! Heja henne! Jag kan idag förstå varför hon vifade så när jag cyklade förbi henne en dag när vi sågs, hon pekade på honom och liksom ville jag skulle stanna. Hon vill nog berätta hur stolt hon var! kram

Suzy71 sa...

Fick en liten tår i ögat! Verkligen värmande!
Helt fantastiskt!