torsdag 3 februari 2011

Promenad

Vi pratade idag på jobbet om hur mycket vi rör på oss i vardagen och det är bara till att inse att jag rör mig på tok för lite om man ser till det dagliga i mitt liv.

En vanlig dag som sekreterare kommer jag upp i cirka 2000 steg! Då tar jag ändå cykeln till jobbet. Usch!

Jag berättade att jag endast har kommit upp i 10 000 steg en gång sedan jag köpte telefonen. Då när vi satt där och pratade om det här, så kom jag på att Magnus skulle ta simskolan med Wilma idag. Han hade även ett förslag på att ta med sig Mc Donaldsmat hem efter simskolan.

Gissa vad det innebar!?

Jag slutade kl 15:00 och hade ingen tid att passa hemma och inte heller skulle jag behöva ställa mig i köket det första jag annars brukar göra.

Då, när vi satt där, kom jag på att jag skulle leda cykeln hem till fots.

Jag ringde till Ebba som var hemma och tyckte att hon kunde komma och möta mig. Hon kunde ju börja gå när jag gått mer än hälften, tänkte jag. Hon gick med på det och vi möttes när det var ett par kilometer kvar till hemmet.

Det var bara det att det var svårt att gå in när jag tittade på stegräknaren. Cirka 500 steg kvar till 10 000 ...

Nä, det fick bli en tur till apoteket, 200 steg bort, och sen en liten extra runda innan vi låste upp dörren.

Så för andra gången i den här telefonens livstid så har jag fått en grön stapel i stegräknaren vilket indikerar att jag gått över 10 000 steg.
NÖJD!

2 kommentarer:

Susanne sa...

Tack och lov att vi har ett rörligt jobb och kanske ska jag passa på att tacka alla som ligger bakom nya vårdbyggnaden.... Vi kommer upp i allt mellan 6000-
10 000 steg på ETT arbetspass!!!! Då kan vi med gott samvete sitta i soffan på kvällen=) Det gäller att se det positiva!! Kram. ps... vad duktiga ni va.

ylvisen sa...

Bra jobbat!