onsdag 24 augusti 2011

Bomull och glädje i själen

En sådan skön känsla som kändes hos mig och Magnus kl 16:30 idag, var det länge sedan vi kände. Om vi ens känt så någon gång. Visst har det blivit bättre här den senaste tiden. Men idag föll stenen.

Att förut ha handlat material, pysslat, grejat, jobbat, brottats med det dåliga samvetet att inte hinna med att vara lärare, att brottas med det dåliga samvetet att inte räcka till för alla sina barn, att ha panik över att tiden går och tid förloras i ett barns utveckling. Tiden går inte att få tillbaka. Tiden som har gått är förbrukad. Tid som skulle ha främjat inlärningen hos barnet. Tiden som barnet skulle kunna ha njutit av att få känna sig duktig i allt man lärt sig. Tiden i skolan. Våra barns tid. Våran tid som förälder.

Efter dagens möte fanns ingen sten i vår själ. Alla våra tankar och önskningar av hur Felix ska ha det i skolan. De fanns där. Det var våra ord och tankar som kom ur lärarens mun. En som tänker som vi.

Jag ville helst kasta mig om halsen på läraren efter mötet. Men det är dumt att skrämma folk så där. Det fick räcka med ett varmt handslag och ett jättetack. Jag tror nog att hon kände som vi. Det här bådar verkligen gott.

Vi ska faktiskt börja med att vara mamma Carina och pappa Magnus till Felix.
Läxa? Vi är inte främmande för det. Men efter att ha gått mellan kl 7 och 16:30 så borde man ha rätt att få vila huvudet ett tag. Man kan få in läsinlärning i vardagen utan avsatt läxlärningstid; läsa på mjölkpaketet, smörpaketet, tidningar, läsa bok ... , sa fröken.
Känns jättebra att börja så med tanke på att vi inte tidigare har kunnat slappna av från undervisning i hemmet.
Men vi släpper det inte helt om man tror det ;)
Vi kommer att erbjuda oss att göra material som kan användas i skolan. Det gynnar ju Felix inlärning medan skolan gör själva jobbet med inlärningen.

Nu vill vi även ha det bra för alla våra barn. Så som jag skrev tidigare så hoppas vi på en skön tid framöver för ALLA!


1 kommentar:

Marjaana/Elias mamma sa...

Hej och ursäkta att jag lägger mig i, men inte behöver ni göra material för era andra barn?
Ibland tror jag att det är så lätt att glömma att världen redan är full av roliga, spännande, riktiga, konkreta saker att använda, utan att man behöver fixa och klippa o klistra.
Jag har läst din blogg från början och tycker att ni verkar vara fantastiska på att hitta på kul saker med era barn, DET är inlärning, tänker jag.
Om jag hade ett trollspö, skulle jag så gärna trolla bort det dåliga samvetet, och skriva på himlen att ni är ju toppen med det ni ger till era barn. Och lärarna, jaa-a hur lätt blir det att använda material som man inte själv tänkt ut vitsen med. För tanken bakom är nog själva grejen med inlärning, sedan kan man använda det mesta för att illustrera det. Och det borde väl lärare vara proffs på.