söndag 24 juni 2012

Midsommarafton/dagen och dagen efter det

Det är inte lätt att blogga från en plats i djupaste skogarna i Dalarna där täckningen är allt annat än perfekt.
Jag tog mig tid och skulle blogga via telefonen med flera bilder och tillhörande text. Båda försöken misslyckades och flera minuter hade gått till spillo.

Så nu är jag hemma och kan berätta. För det första var det en lyx bortom det vanliga i och med att jag fick sovmorgon varje morgon! Jag som älskar att sova ut. Till 9-tiden i alla fall ;)

På midsommardagens förmiddag drog Ebba och Wilma tillsammans med kusinerna och farbror iväg med cykeln för att skaffa blomster.

Jag och Felix tog fötterna / rullstolshjulen och plockade en egen liten bukett efter vägen. En skön promenad med lugnet som susade i öronen ... Bara fågelkvitter och någon enstaka bil som gled förbi oss.

Väl hemma var det bindning av blomsterkrans.

Lunchen bestod av sill, potatis, lax, köttbullar, prinskorv, Gustavskorv (hallå! vi är ju i Dalarna - klart att det ska finnas en Gustavskorv på plats då) och hårdmackor. Precis sådant som brukar finnas på ett julbor ... öh ... ett midsommarbord.

Kl närmade sig 14, så det var lika bra att göra sig redo för en svängom kring den blomsterklädda stången med dess ringar snyggt upphängda på den ordinarie platsen på Gammelgår'n.
Magnus och Felix var redo att gå kl 13:50 ...

Efter dansandet och en del lottköp (inkl vinster) så gick vi hemåt mot en god fika.

Farmor hade lovat Felix att baka en tårta på midsommaraftons morgon när Felix vaknade. Nu var det ju så att farmor kanske inte hade räknat med att starta igång vispen kl 06:45.

Felix vaknade alltså väldigt tidigt och skulle ta sig ner till farmor. Magnus skulle hjälpa honom ner för trapporna men fick stränga order från sonen:
- Nej pappa, lägg dig sa jag!
Det var bara till att lyda och låta honom gå ner själv. Sen hörde man vispen dra igång. . . .

Den här eftermiddagen fick vi äran att smaka på rulltårtan som serverades tillsammans med jordgubbar och grädde. Mums x många!

Självklart var det en god kopp kaffe till det.

Efter att ha låtit lunch och fika smälta sig in i hullet så var det dags för 5-kamp i området. Några söner till en annan familj stod för arrangemanget.

Sen var det dags att fylla på i kistan igen. Tomas hade tagit med sig hummer som vi fick en halva var till förrätt. Vi hade med oxfilén som grillades och avnjöts efter det. Sen var smaklökarna ordentligt smorda och magen var minst sagt stinn.


Midsommardagen bjöd på en promenad till ett ställe någon km bort där Magnus dagen innan hade haft hökögon på ordet "loppis" på en skylt.

Pall 10 kr. Bord 10 kr

Pottskåp 100 kr

Verktygslåda med gamla verktyg m m 250 kr


Efter loppis och lunch så var det dags för fiske nere vid sjön. Ebba drog upp den största abborren. Det blev napp lite här och var hos så gott som allihopa. Den som det nappade sämst hos ... var hos mig. Men det räcker med att jag får stå och njuta med ett spö i handen och bara njuta av atmosfären.

Söndag:
Även idag var det en njutning av att gå upp efter att ha fått sova ut. Alla barnen ville åka och fiska en sista gång innan vi skulle åka hem vilket beviljades. Gissa vad som anländer hemmet!?

En familj med det största leendet någonsin. Stoltast var Wilma som var ägaren till firren på pinnen. Farbror Tomas som hade stått med Wilma hade skrattat åt henne när hon fick napp. Hon hade stått och fått kämpa med spöt som hade en spänd lina som for omkring i vattnet åt både höger, vänster och sedan ner mot botten. Till slut fick hon av alldeles egen maskin upp abborren som visade sig väga 0,650 kg!!!Summan av den här helgen är: 100% njutning!

En riktig försmak av semestern som kommer om 3 veckor ...
Published with Blogger-droid v2.0.4

1 kommentar:

ylvisen sa...

Lät toppen!! :)