söndag 8 februari 2009

Underbara snö

Morgonen blev som de flesta söndagar hos oss - Magnus går ner och gör frukost och jag ligger kvar i sängen. Helst av allt vill jag ju fortsätta sova en stund. Men idag hade jag en Felix som drog undan täcket vid fötterna. Sen märkte jag hur han försökte klä på mig mina byxor genom att dra i mina fötter och trycka in dem i byxorna - han lyckades inte. Så då kom han upp till huvudändan och försökte lyfta på mitt huvud samtidigt som han sa:

- Pom då mamma!

Sen kom Wilma och tände sänglampan för att jag skulle ta bort en hårtofs på hennes barbie. Nu är vi uppe i två barn.

Ebba var inte långsam, utan dök ganska snart upp för att värma sig under täcket.

Ja ja mensan - då hade vi hela barnaskaran i sängen och en sovmorgon var bortblåst.


Men hur det än är så njuter jag av detta. Även om man är skittrött. Bara det här att inte behöva titta på klockan och ha en tid att passa på morgonen. En dag i veckan kan det ske i vår familj. Så det är helt underbart att mina barn kommer och vill mysa med mig. För man vet ju inte när detta blir ett minne blott.


Som jag läst på många andra bloggar, så är det inte bara vi som har njutit av snön idag. Helt lagom kallt och perfekt snö. Ok, det var lite svårt att göra snögubbe, så vår egna gubbe (Magnus) fick duga som lekateralj idag.
Vi gick ut direkt efter frukost och var ute till lunch. Helt underbart. Det vill till att man tränar för att orka leka snabbtaxi:

Hm, nu har jag suttit och tittat på skärmen i mer än 10 minuter. Har även passat på att borsta tänderna under tiden filmen ska laddas upp. Men jag börjar misstänka att det är tjall på linjen.

Så de tre filmerna som jag hade tänkt visa här på bloggen, blev bara en film. Jag har ingen lust att sitta här längre och glo. Så filmen på Ebba och Felix lär bli kvar inom familjen.

I morgon börjar en ny måndag och nya utmaningar kommer farandes emot oss. Bäst att sova ut så att vi kan lära oss massor. Eller vad säger ni?

Natt i natt gott folk!

2 kommentarer:

Marika sa...

Ja det är härligt med snö!
Idag är det nästan ännu vackrare ute, solen skiner på gnistrande vitt! Fast -15 är ju inte så mysigt att vara ute i! man får nöja sig med att titta ut genom fönstret!

ylvisen sa...

Jädrans va fort det där gick! Får man prova....

Va skönt det lät det där att Magnus går upp och lagar frukost, det händer aldrig här, å micke går alldrig upp och går frukost heller :o)