söndag 8 mars 2009

Nu har slanten trillat ner!Jag har fått förfrågan om varför jag kallar mig Gråtruten på familjeliv och den gråa pippin här. Från allra första stund så hade jag ju tänkt mig en vacker fågel som även hade ett vackert namn. Jag provade med lärka, sädesärla...... listan blev lång där jag satt och provade mig fram på familjeliv. Men alla fina fåglar verkade vara upptagna. Så till slut så tröttnade jag och testade Gråtruten - LEDIGT!


Så på den vägen är det. Sen blev ju bloggen döpt med baktanke på Gråtruten.


Grå..... grå..... hm, det kanske speglar min personlighet? Eller inte.


Ibland känner jag mig ohyggligt grå och mulen. Men för tillfället i mitt liv så känner jag mig inte SÅ himlans grå. Jag känner mig mer färgglad om man nu ska tänka livsglädje i färger.


Men som sagt så kom jag på att det faktiskt med all säkerhet har funnits en mening med detta gråa namn. Det är bara till att titta på toppen av mitt huvud. De små jävlarna sticker upp som tentakler rakt upp i fjärran. Stela, tjocka - fulla av volym för att de ska skina ikapp med gråvädret. Håret på skallen visar ju faktiskt att min färg uppenbarligen är: GRÅ.


Men skam dem som ger sig och låter dem vinna. Inte än era små jävlar!!!! Dags att brottas. Jag satte igång i helgen. I med färgen bara!


JAG VANN!!!Glömde ta kort på resultatet efter att denna sörja hade suttit där i 20 minuter. Men det blev iallafall mörkt med inslag av rött. Å inte ett grått hår syns för tillället! Tjo ho!!!

Men jag vet att de grå förföljer mig och kommer alldeles snart att krypa fram igen. Nu är det ju så att det går att köpa mer färg - hahaha.


Förr betalade jag dyra pengar för att bleka slingor, medan idag så kommer de alldeles gratis - då jag inte vill ha dem. Fnys!


--------------------------------------------------------------


Felix gillar ju att titta på tv. Han skulle ju kunna titta på film efter film efter film...... I dag blev det bara två filmer. Men vi har ju (tror jag pratat om det tidigare) tagit mappen med alla bilderna på datorn som skärmsläckare på datorn. Så där sätter han sig ofta och tittar. Det tycker jag är himlans mysigt. Nu satte vi på lite bakgrundsmusik när vi pratade lite om bilderna. Känns helt rätt att låta honom sitta och titta på foton på datorn.


********* Här skulle det alltså vara en film med Felix*************


Jag har hunnit med ganska mycket medan jag väntar på att den skulle laddas ner - ger upp nu. Får se om och när den kommer till påtitt.


-----------------------------------------------------------------

Idag var Felix och jag ute och gick. Mot hans vilja.

- Bäja mig! Tan inte gå mamma!

Han har inga problem med att vara ute. Men han är ju inte så rörlig, så han blir ofta sittandes. Men idag lyckades jag få honom att gå runt ett litet kvarter på cirka 10 hus. Det tog en dryg timme.

Det känns som om han bara blir sämre och sämre i benen! Det gjorde så ont i mammahjärtat att se när han med raka ben slänger fram benen med höfterna när han går ute. Sakta sakta. Benen vek sig en gång varpå han far i backen och slår i pannan - ont= gråt. Lutar marken en aning, så tappar han balansen.

Usch. I dag kändes det faktiskt lite jobbigt att se honom så här. Långsam. Ostabil.

Den 18 mars ska vi till Uppsala och röntga och prata med ortopeden igen. Jag hoppas så himlans mycket att de kan göra under för honom.

Natti natti gott folk. I morgon är nu dag - nya utmaningar - ny kunskap ska läras in.

7 kommentarer:

cpmamman sa...

Först skrattade jag gott åt ditt inlägg. Början var hysteriskt rolig ;) Grå eller inte så är du full av färger!

Sen vart även jag ledsen av att läsa om hans ben... hoppas hoppas verkligen att ortopeden kan ge er lite hopp!

Godnatt på er, och stora kramen!

Carina - den gråa pippin sa...

Hej på dig! Ja, men då går budskapet fram alltså! Kul!
Men jag kom på att jag tror jag liknade en färgglad mamma idag - dock med vattenfärger som lätt rinner av en när man får lite ledsna känslor.
Kram tillbaka så här via cybern

Marika sa...

Visst är det jobbigt med gråa hår och dyrt! sist kostade dom mig 1200 kr!!! Önskar att jag slapp färga och hållas på men vem vill vara grå innan man fyll 40?

William gillar också att kolla på film, oftast blir han sittandes framför tv:n alldeles för länge av ren bekvämlighet från mammas håll!

Carina - den gråa pippin sa...

Hm, host - harkel.....
Visst är det bekvämt med något som roar barnen i stillhet för en stund... ganska lång stund ibland. Gärna en längre film om det är i ottan.

Susanne sa...

Ser ut att bli stiligt värre!!!
Själv så fortsätter jag bleka till den fruktansvärda kostnaden av 1000 +++ men vad 17. Går ju en gång om året så det blir inte så dyrt ändå..
Ps! När kommer Sören hit till stan???
Kramadverso

Susanne sa...

Vad 17 har jag skrivit på slutet..... Jajaja Du har en utmärkelse att hämta hos mig!
Kram

ylvisen sa...

Det sista du är, förutom i skallen då, är att vara grå! Du är alltid full av skratt Carina!

Jag blir så ledsen över hans ben...

Kram!