fredag 16 juli 2010

Fiskelycka

Då blev det en tur till mälaren igen.
Metspö och kastspön låg medpackade. Likaså drag och mask.

Felix var inte jättesugen att meta med mig.
Han ville inte att jag skulle hålla spöt tillsammans med honom. Han blev ganska irriterad när jag inte tillät honom att plaska med spöt i vattnet medan flötet låg i vattnet.

Ok, jag bestämde mig att släppa och låta honom hålla på.
Om han ville göra som de andra i familjen, som stod och kastade med kastspö en bit bort, eller om han var trotsig, det vet jag inte. Men helt plötsligt ligger hela metspöt och guppar i mälaren.
Felix hade också kastat... hela metspöt.

Då tog Magnus över och fiskelyckan blev genast bättre.


Det nappade på allas spön. Speciellt hos barnens spö där de metade vid båtarna. De drog upp fisk efter fisk. Sen hade vi en mycket nöjd pappa i familjen som hjälpte till att dra upp de lite större fiskarna.

Det var:

Abborre.
Gädda.
Gös!
Brax.
Björkna.


Som sagt så fick alla napp.
Det var bara jag som fick nöja mig med grenar, vass och en mussla.
Mitt sista kast blev också lite annorlunda. Jag tog i för kung och fosterland för att få ut draget så långt jag kunde. Precis som jag gjort de senaste minutrarna som jag fiskade. Nu blev det bara så att hela toppen på kastspöt följde med ut till "havs". Inte lätt att vara så stark som jag är... ;)
Först trodde jag fått med mig en gren ut när jag kastade, men insåg när jag såg det korta spöt jag hade kvar i min hand att det var spötoppen som jag vevade tillbaka.


Den här kvällen var den första dag/kväll som jag frös under min semester, där jag stod med mitt linne vid vattnet.

Vi har ju semestertider hemma, så barnen lägger sig efter kl 22 för tillfället.

När jag skulle gå in till Wilma och släcka och stänga av skivan som hon lyssnade på, så kan man ju undra om hon tyckte att sagan var spännande. . .Hur kan man sova i detta ljud? Snacka om att haka upp sig.

1 kommentar:

Suzan sa...

wow, massa fisk! =)