söndag 3 februari 2013

En kall men skön eftermiddag på mälaren

När killarna var på gympa och Ebba i kyrkan, så föddes en tanke på att vi skulle ta oss till mälarisen efter maten. Wilma var inte sen på att nappa på idén. Så när alla kom hem från sina "plikter" så var killarna med på att åka iväg efter maten. Ebba skulle inte följa med den här gången. Hon skulle till Anton.

Väl på plats så insåg vi vuxna att vi också skulle ha haft med oss våra skridskor. Inte bara barnen. Det var helt underbar is på hela mälaren.


Felix ville först göra rent en stolpe i vattnet/isen.


Magnus gjorde två hål. Sen gick borren sönder ...


Det blev en liten stunds pimpling. Två små rackare fastnade på kroken. Inte värda namnet fisk ens en gång. Så de fick lyckliga hamna i vattnet igen så att de kan äta upp sig lite innan de förhoppningsvis fastnar på kroken en annan gång och då mycket fetare.


Ihärdigt skrapande på pinnen innan det var gott med varm Oboy och smörgås. Mums.


Varför inte pryda isen med lite vass i en is-vas!


Sen blev det kallt och det kändes läge att ta sig tillbaka till bilen.
Det kändes dock som att något hänt med bilen ... Den var svårstartad och vi fick inte upp värmen ordentligt i bilen. Det drog lite om man säger så. Sen upptäckte vi att någon snott gummit runt fälgarna också. Jäkla tjuvar!


Ja ja, nu är vi hemma i alla fall. Välbehållna efter ett äventyr på isen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej,

Jag såg på din blogg att du har ett helt gäng med strumpor. Nu är det så att jag håller på och hjälper en klädinsamling och vi behöver just strumpor, udda eller par spelar ingen roll. Har du några som du skulle kunna tänka dig att ge bort? Du kan maila mig på: amandanilsson481@gmail.com

Med Vänlig Hälsning
Amanda