tisdag 1 januari 2013

Gott nytt 2013För bara några dagar sedan var Wilma, Felix, Magnus och jag ute och lekte i snön på tomten. Det blev snölykta, snöugn och snögrotta. Underbart. Det är kul så länge man får ha kvar snön. För sen kommer slasket ...Det var precis vad det var när vi var och gick ut med morfar och Ellas hundar. Slask. Men det är skönt att få komma ut ändå. Oavsett väder.I går var det trerätters hemma hos oss.
Förrätt: snittar med diverse pålägg efter vad man tycker om. Själv hade jag vitlöksfrästa räkor, mozarella m m. Magnus hade det samma. Vi hade dock en varsin halva hummer som även den hade fått en fin smaskig yta av vitlökssmör i stekpannan. Mums.
Varmrätt: "Ebbas potatis" och oxfilé, vitlöksbröd, grönsaker.
Efterrätt: Fruktsallad, glass och chokladsås.


Vid tolvslaget tog vi ut båda flaskorna. En alkoholfri champagne och vår flaska som har stått på kökshyllan år ut och år in. När det var dags att sprätta korken ....


... så tittade jag och Magnus på varandra. Blickarna sa det samma i år. Vi var inte sugna på champagne. Så den får snällt stå/ligga på kökshyllan ett tag till och få flottet från köket som vi får tvätta av nästa gång vi kanske tänker sprätta upp korken på flaskan. OM vi någonsin kommer att göra det. Kan slå vad om att vi kommer att få bända upp flaskan och skaka ur en icke kolsyrad dryck som inte kommer att vara tjänlig för tarmen när vi väl får ett sug efter dessa alkoholhaltiga drycker. Det smakade alldeles utmärkt med alkoholfri champagne.

Inga kommentarer: