fredag 16 januari 2009

Kl 05.20 .....

Riiiiiing!!!
Kl 05.20, denna hiskeligt tidiga morgon, var det dags att sätta denna trötta 39 år gamla kroppen på sängkanten och släpa sig upp.
Men på något sätt kändes det lättare att gå upp idag mot de andra dagarna när Magnus får komma upp och skaka på mig flera gånger. Då går jag upp 05.50 = senare än idag.

Men nu var det ju så att det var dags att fira vår 5-åring i dag. Wilma!
Jag behövde få i mig lite frukost först bara innan vi skulle ta oss upp en våning.
Så kl 05.50 väcker vi Ebba och Felix och smyger oss in med paket och en frukostbricka och sjunger "ja må hon leva".

Spänd över vad som fanns i paketen, öppnade hon paket efter paket. En mycket tacksam tjej som njöt av varenda innehåll. Kläder (klänning, tights, trosor, byxor, tröja), barbie, dockkläder, ritblock och kritor, pennfodral, baddräkt, smink (nagellack, läppglans), stövlar. Ja jag tror jag fick med allt.

Sen är det som vanligt igen. Kl 06.30 är det dags att barnen får på sig kläderna. Frukost ska vara äten kl 07.00 - ialla fall för Felix del. 07.10 ska vi stå utanför dörren och vänta på taxi som tar Felix till skolan. Vink vink - Felix sitter med ett brett leende i taxin och vinkar. ("de är ju så glada dom där ds-personerna!!!" - läses med ironi).
In och borsta Wilmas tänder och ta fram alla kläder som hon ska sätta på sig. Kolla så att allt extra just för dagen är med i väskan (ev. leksaker, matsäck......). Kläder ska kläs på - innebär ofta en hel del tjat. Säga hejdå till Ebba som är kvar och väntar på klasskompis att ha sällskap med till skolan.
På med packning och Wilma på cykeln och ta sig till dagis. In i värmen. Försöker här att inte stressa då det oftast leder till ännu varmare mamma. Hej kompisar och personal, och hej då Wilma - puss och kram... och puss och kram... Sen är det vinkning i fönster - ibland en del tårar.

Så där ja. Då var det bara jag som ska ta mig till jobbet. Cirka 6 km på cykel. Känns gott för samvetet när jag inte tränar på något annat sätt för min egen del (jag är ju bara ledare för Ebba i gymnastik).

I dag hade Wilma valt Taco till kvällsmat. Mums.
Kl 21.00 sa jag till Ebba att I DAG ska vi faktiskt lägga oss i tid. Så det var helt klart dags att ta sig ner och borsta tänderna.

Jag ska bara.........

Suck! Det sket sig i kväll igen. Jag ser klockan på datorn som säger att jag suttit här en timme - igen.

Jag ska bara......

Läsa på andras bloggar. Sen är det kul att få kommentarer på sina inlägg, så då vill jag passa på att kommentera andras inlägg.
Sen tänkte jag att jag gör ett kort inlägg om att vi inte ska fastna vid datorn idag, så det blir ett litet inlägg BARA IDAG.....

Nä, inte ens det höll.
Men NU hör jag att Ebba och Magnus har tittat färdigt på TV. Så då ska jag sluta blogga jag med.

Alla bilder som jag tänkt sätta in på vår 5-åring.... Får bli en annan dag. För nu kommer faktiskt Ebba och säger att hon ska gå och sova. Så då hänger jag på.

Go'natt folket där ute.

5 kommentarer:

Marika sa...

Tiden går så fort när man sätter sig vid datorn!
Kul med födelsedag.
Nu ska jag också sova (gäsp)
God natt!!!

Marika.

ylvisen sa...

Det låter ungefär som här, upp och ner, hit och dit, nej kom tillbaka, skynda, plocka upp, sluta, går ner, gå bort osv... Vi kommer nästan allt någon minut för sent!

Kul att hon var nöjd iaf 5-åringen! Jag tycker oxå att det är jobbigt att komma upp.

Jag fattar precis ang datorn, micke tror att jag lägger jesper nu men det har jag gjort, det tog 1 minut, ska bara sitta tre minuter till...

Ang badet. Idag var det Hannes, felix, tvillingtjejerna wilda och tuva, Agnes från köping (mama75) och felicia. Den nya lilla bor i fagersta och har inte kommit än, hon ? är väl för lite än kanske men vi får väl se! Nu börjar ju felix bli för stor för dom minsta och tycker det är roligare att hänga på felicia och hannes. De hade lyckats klippa hannes efter att ha gett honom stesolid, han var jättefin! Ska höra med birger nu när vi ska dit om man kan få lite stesolid. Lasse berättade att hannes hade blivit som full och bara garvat, man kanske skulle prova? Jag hinner inte dela upp detta i stycken utan skriver bara so om jag hade diarré i fingrarna...

kram

Lena sa...

Jag får gratta Wilma så här i efterskott.

GRATTIS WILMA!

ylvisen sa...

Fattar fortfarande inte hur jag ska göra. Kan det vara för att ajg redan har skrivit dit att jag följer dig på min sida typ, men jag vill ju att min bild ska synas!

Jag har ju tryckte på andra, "följ den här bloggen", men hos dig så ser jag ingen sån rad på din förstasida.

Det står
Bloggintresserade (4)
Sen är det 4 bilder
4 personer som följer bloggar

Men jag hittar ingen sån rad, måste bero på att jag redan följer dig, men hur sjutton får jag dit den den förbannade bilden!

ylvisen sa...

Nä fan inte ens det fungerade! Ska lura datorna och inte lägga till dig idag, provar imorgon igen!

Ja att jag inte tänkte på att ta vagnen på ryggen! Och jo jag är rätt nöjd idag med min motion!

Ja landstingsdata.... :o)