söndag 25 januari 2009

Söndag - vilodag?????

Jösses vad mycket kalasprat det blir. Men jag måste bara få visa att man kan få "suga på karamellen" ganska länge när man lägger på denna vita duk på ett barnkalas. Då menar jag inte bara BARNkalas med barn, utan kalas där det ingår både barn och vuxna.

Det visade sig vara kul för både barn och vuxna att sitta vid detta bord. Det var som om pennorna hade något magiskt i sig och lockade fram konstnären i personen som satt vid bordet. Så barnen fick ju visa att man verkligen FICK rita på duken. De vuxna fick på detta kalas lära sig det av barnen.

Så nu har vi suttit och haft våra måltider vid denna konstnärliga duk som är gjord av flera konstnärer i släkten.

Idag var jag stand-in som gympaledare på Wilmas gympa. Ett gäng tjejer och killar i åldern 4-6 tror jag - på ett ungefär. Jag förvarnade Wilma att jag inte skulle vara "mamma Carina" då, utan då skulle jag vara "tränare Carina". Wilma funderade lite och frågade om det var ok om hon kallade mig för mamma ändå.....

Självklart var det det. Några sekunder senare tittar hon på mig och säger:


- Men mamma, du måste nog kamma dig innan vi åker. Så där rufsig får du inte vara!


Bra att man har någon som ser till att man inte kommer dit i pyjamas och nattfrisyr - kl 15 på eftermiddagen! Tack Wilma.

Innan gympan hade vi Ylvisens "Boel" på köksbordet för andra gången. Åh, denna enormt smakkittlande maträtt sitter som en smäck i smaklökarna hos mig. Att det sen är äkta grädde får man cykla bort när det gäller samvetet. Å andra sidan så måste man även ha fett för att klara vintern - å den är ju inte slut än....


Någon vilodag var det inte för min del iallafall. Men det är en fröjd för hörselgången när man efter kvällsmaten får höra Ebba sitta och öva på gitarr i vardagsrummet.


Jag är så himlans imponerad över hennes kunskap på gitarr. Hon har lärt sig att spela så här bara via musiken i sin klass. En lärare som lär ut att spela gitarr!


Det fanns inte med när jag var liten. Då kommer jag ihåg att man fick välja på blockflöjt..... och inget annat! Sen var det uttagning för att få vara med att sjunga framme i kyrkan. Då fick man gå in till musikläraren själv och sjunga "blinka lilla stjärna". Sen blev man uttagen eller ej. Pedagogiskt? Nu fick ju jag vara med i kören framme i kyrkan, så de kan ju inte ha haft så höga krav. Men tänk då de stackare som INTE fick vara med och sjunga. De fick med andra ord veta att de sjöng uruselt... Det skulle vara i dagens sammhälle då folk stämmer varandra för allt och lite till.


Här skulle jag alltså lägga in en film på Ebba när hon spelar och sjunger. Men jag tror att det har blitt en fnurra på tråden när det står att den "överför video" och det har gått en halvtimme....


Ser om jag kan få in det i morgon istället. Jag tänker inte äventyra skönhetssömnen genom att vänta på att det ska ta flera timmar att ladda upp en filmsnutt.


Trevlig vecka! Jisses vilken erfarenhet vi kommer att ha skaffat oss nästa fredag.

2 kommentarer:

Susanne sa...

Tack för igår!!!
Och det där receptet får du gärna maila över. Go´Natt

Lena sa...

Till mig sa sångläraren i årkurs 6att jag skulle uppsöka en läkare.
Jag öppnade inte munnen på en enda sånglektion mer efter denna uppmaning.