tisdag 15 september 2009

grubbel grubbel grubbel

Först bloggar jag om folk som gnäller för mycket. Nästa inlägg känns det som om det är jag som gnäller...

Eller gnäller jag när mina tankar går till att jag vill att alla mina barn ska få samma möjlighet att utvecklas och lära sig i skolan?

Om jag känner att det brister i lärandet, gnäller jag då?

Jag är väl åter igen en sådan där JOBBIG förälder när det gäller vår Felix och hans behov. Hans rättighet till saker som är självklara för andra familjer som har barn som fötts efter den vanliga mallen. Den mall som samhället helst vill att man ska födas i. Inte ha några som helst avvikelser som kan kosta pengar. För det är ju det det handlar om. Pengar.

Fick höra i dag på föräldramöte på skolan att om skolan ska kunna anställa någon logoped eller talpedagog så kommer det innebära att någon annan får gå...

I dag finns det alltså inte någon som har utbildning på talsvårigheter. På en skola där det finns särskola i lokalen!

Är det fler som reagerar negativt på detta?

Själv känner jag att: Visst, låt någon annan sluta då!

Min son har ett behov i form av språkhjälp och skolan är skylldig att tillse att alla barn får det de behöver. Inte sjutton kan jag sitta och tänka att det är ju synd om den personen som får sluta. För då får ju inte min son Felix den hjälp han behöver för att lära sig saker i skolan.

Sen är det andra saker som jag grubblar på som jag inte vill fläska ut till allmänheten. Lite kan jag behålla för mig själv.

Så denna natt lutar åt att bli "Sömnlös i Västerås".

I övrigt ska jag ta med mig igelkottaskinnet i morgonbitti då jag ska åka för att få instruktion på hur den "krångliga" tidstavlan är som vi vill ha till Felix. I morgon får vi se om jag behöver ta på mig igelkottaskinnet eller om vi får låna tavlan och att jag kan få vara len som en katt när jag går därifrån Hjälpmedelscentralen.

Fortsättning följer...

3 kommentarer:

Marika sa...

För det första så har den personen som sagt att "någon måste gå" om vi ska kunna anställa någon med rätt utbildning för Felix. Det är ju inget som man får belasta föräldrar med, ska du behöva känna dåligt samvete över att din son ska få det han behöver!!! Det ska ju inte du behöva ta ställning till.

För det andra så är den där tavlan inte särskilt krånglig, han som jag jobbar med en sådan tavla.

Linda sa...

Kräv att skolan visar (skriftligt) hur de kommer att ge sonen det behov av språkhjälp han behöver.

Jenny J sa...

Hej!
Va kul att du hittat till min blogg,och kul att jag får ta del av din :)
Har tittat på filmerna på er Felix,och jisses vilken go pöjk!Jag kan inte annat än le när jag ser en så glad och aktiv liten kille :)
Ha det så bra!!
Hälsningar Jenny