onsdag 17 april 2013

Musik är bra ibland. . . Eller ganska ofta faktiskt.

Vissa dagar är man så himla pigg och glad. Det spritter i kroppen. Våren är på väg och längtan är enorm. Man sprudlar av positiv energi och man sprider ut sin glädje på andra.

Sen finns det andra dagar.

De tunga. Där det är svårt att sprida den där positiva energin som man egentligen vill göra varje dag. Den energi man har tillgång till de tunga dagarna, går liksom åt att hålla sig själv över ytan. Jag brukar försöka vara tyst de tunga dagarna så att jag inte sprider onödigt negativ energi till andra.

Ok. De som står mig närmast kanske kan få se den där negativa energin sippra ut lite här och där. Men de närmaste personerna vet också att jag kan ha sådana här dagar. Precis lika mycket som att jag känner igen de här dagarna. Vi vet då också att det finns andra bättre dagar. Själv måste jag bara gilla läget och intala mig själv att det snart, .. snart kommer en annan bättre dag.

I går var det en tung dag för mig. Råkade nog sprida lite väl mycket negativ energi. Men det var personer som känner mig "som en öppen bok" som märkte av det mest.

När jag kom hem med axlarna hängandes nedanför midjehöjd, så ställde jag mig i köket för att laga kvällsmat. Jag kände hur tunga axlarna var. Det var som att mungiporna tryckte ner axlarna extra mycket. Men då kände jag att det måste göras något åt det hela.

Jag satte på Ebbas spellista på Wimp där det finns en hel hög av bra musik. Peppande låtar som man hör på radion, som man har på gymnastiktävlingar o s v. Det var nog någon högre makt som hade sett min energi under dagen, för den andra låten som spelades upp i Ebbas lista var en så otroligt passande låt för mig den här dagen:Det var så skönt att höra just den låten igår. Mungiporna drog upp axlarna på en gång. Det var ett helt klockrent val av denne osynlige vålnad som räddade familjen och mig från mitt nedstämda humör den dagen. Det sköna är att det höll i sig idag.

Sen finns det en annan låt som har sina väl valda ord som kan vara bra att lyssna på. Speciellt i dagsläget när det är lite av ett kaos i huvudet på mig. Ena stunden upp och andra stunden ner i botten. Men om man lyssnar på texten "Tänd ett ljus ... låt aldrig hoppet försvinna ...."... då känns det ganska skönt i själen igen.

Inga kommentarer: