lördag 9 maj 2009

Lilla julafton!

Så kom dagen som barnen har drömt om.
Dagen då bilen styrde mot Toys'R Us. Dagen då mamma halade fram det där kortet som ger en pengar då man stoppar in det i väggen på olika ställen. Det där kortet som fylls på med en rejäl fet sekreterarlön en gång i månaden. Det kortet. Det är enkelt. Det är bara till att lämna fram kortet i affären, knappa in några siffror, så är man ägare till det man plockat på sig i leksaksaffären. Enkelt.

Vad har vi nu månne fått att leka med?

Plockepinn!!!


Nä då. Det blev ett gäng kartonger att leka med.

Medan mamma och pappa lekte plockepinn alltså.

Här är den halvfärdig:
Efter detta började det bli rått och kallt. Mörkret började tala om att det var dags för de små att gå till sängs.
Den här kvällen var det enkelt att få Ebba och hennes kompis att läsa saga för Felix och Wilma. Endast med en motivering:
- Annars blir inte studsmattan färdig i kväll!
Medan de små nattades, så satte jag och Magnus upp skyddsnätet. Först de åtta stolparna och sedan kröp jag runt på mattan och "sydde" fast hela nätet i självaste studsmattan. 2 x 88 stycken hål att trä långa skosnören upp och ner igenom. När jag kom till det sista hålet, så såg jag det inte så lätt - det var mörkt ute och klockan hade närmat sig 22.
DÅ fick äntligen Ebba och hennes kompis Emma hoppa. I mörkret.......
Det gick ju som sagt att leka med saker runt omkring oss när vi höll på som bäst med de 88 fjädrarna och alla pinnar:Undrar vad vi ska göra på dagen i morgon???

I morgon på morgonen - i ottan alltså - ska det sjungas för pappa Magnus som blir ännu ett år äldre. Egentligen på måndag, men då hinner vi inte få till det där firandet. Så det blir sång och paket i morgonbitti.

Bäst att gå upp till sängen alltså. Det är inte så mycket till sovmorgon i morgon med andra ord. Bara för Magnus.

5 kommentarer:

cpmamman sa...

Vi kommer och studsar!

Carina - den gråa pippin sa...

Välkomna!

ylvisen sa...

Ha ha, va cool han är!

Sussie sa...

Ok, vi kommer också! Kanske kan grilla en räka, eller två...

Sussie

Carina - den gråa pippin sa...

Sussie! Inte fler räkor än så? Du vet väl att man är såld på dessa spänstiga vitlöksdoftande mumsiga små rackare i rosa nyans.....

Ta med stormhatten och kom bara. Här har vi ju blåshålet som får resten av området att vara vindstilla. Men det hindrar ju inte oss från att grilla eller hoppa studsmatta.