söndag 3 maj 2009

Många lediga dagar att vila... upp.. sig på - eller?

Tänk vilken helg. Långhelg. Flera dagar ifrån arbetet. På landstinget alltså.

Näpp. Jag är inte bitter i baktanken. Jag blickar bara tillbaka vad vi har gjort när vi varit lediga från arbetet.

Den här helgen var det ju förstås majbrasan med fiskdamm och mycket folk.
Det var ingen risk att Felix stack för nära elden.
Han satt fastklistrad runt min kropp. Klappade mig på huvudet och på ryggen och sa:

- F'låt. Ingen faja. = Han var jätterädd för elden. Även om det var ett fotbollsmål och ett högt nät mellan oss och elden.
Baket jag trodde jag skulle kunna lägga upp en film på - det sket sig på smutsig svenska. Det laddar liksom inte färdigt, mina filmer. Så här kommer det underbara baket i bildform i stället.

Mördegen förbereds.
Fixar plats för bäret i kakan.

Smakar av degen så att smöret inte var härsket.


Voala! Kakan har tagit sin färdiga form att läggas på plåten.


Eftermiddagen tillbringades utomhus. Det var ju liksom lite sol som tittat fram och tagit med sig en del värme.
Själv vill jag ju vara en snäll och god mor som hjälper till att passa Wilmas bebis så att hon inte smet. Jag kände stort ansvar när jag fick detta förtroende att passa henne - dockan alltså. Krävs lite koncentration som synes.

Ja, jag kan ju inte göra allt. En sak i taget. Så Felix fick ta tag i det där med att tvätta utemöblerna i år. Nå't ska väl barnen göra!Efter lördagens gympaträning så bar det äntligen av till våra kompisar Malva, Nora, Linnea och deras föräldrar Anna och Johan. Fika, god kvällsmat och som tidigare jättetrevligt sällskap. Tackar tackar. Lika kul som vanligt - även om det går långt mellan gångerna.Söndagen gick i gymnastikens tecken. Först Ebbas grupp som var med på en liten uppvisning i VGF-hallen. Temat var cowboy och indianer. Snabbaste uppvisning någonsin tror jag. Det var klart på 40 minuter.Strax innan uppvisningen var slut, så pep vi iväg till Wilmas avslutning då föräldrar och syskon fick vara med och titta på en träning.
Här har vi en frivolt av Wilma - endast 5 år.
Stolt mamma!
Efter redskapen så tog man fram en stor fallskärm som de lyfte, skakade, kastade upp bollar med.
De lekte även igloo. Att sitta under fallskärmen.
Gissa vem som kikar upp där i mitten?!


Min nyfikna Wilma så klart!


Så här får man alltså tre dagar att inte bli långtråkiga.
Kul, men det är även skönt när det kommer helger som inte är så schemaspäckade. Ibland behöver man bara vara, utan schema och klocka. Det är ju tur att man har detta gymnastikintresse själv med tanke på hur mycket man håller på med det.
DESSUTOM, kom jag på nu. Efter lördagens gympa på morgonen så hann vi helt oplanerat med att ta fästingsprutan vid en buss som stod på Hälla innan vi for mot våra vänner.
I morgon är det måndag. En vecka till nästa helg. Undrar om man ska vila upp sig då?1 kommentar:

ylvisen sa...

Ja herre gud, känner igen det där! Vila kan du göra någon anna gång!

Skulle ha kommenterat ditt inlägg för typ en vecka där du skrev så långt och bra men fick aldrig riktgit tid. Det var så mycket bra jag ville skriva och kommentera men det blev inkentinken... Du har iaf rätt i vad du skriver! Vi har inte kommit så långt att vi tänkt schemalägga träningen men jag skulle inte bli förvånad om tanken skulle dyka upp! Däremot har vi tänkt schemalägga träningen för våra anhöriga som vill hjälpa till men som aldrig kommer pga tidsbrist mm. Mycket snack och liten verkstad men jag vet ju hur livet är även för andra, fullt upp precis som för oss!

Sen vill jag höra mer om hur det jobbar på apoteket men det tar vi över någon lunch sen någon dag!

Va roligt att ni träffat Malva med familj, det vill jag oxå höra mer om! :)

Imorgon är jag ledig.

kram