lördag 16 maj 2009

Städning, kalas, geting, fästing

I fredags möttes jag av en sådan där härlig syn som de flesta vill se någon gång ibland tror jag.

-Gaguga kåpet, jäp! sa Felix (dammsuga skåpet, skräp)

Sedan hämtades dammsugaren och kastrullskåpet blev fri från damm och smuts innan han drog en vända över köksgolvet. Sedan tog Wilma över och lyssnade på fraset i dammsugarröret när hon dammsög under matbordet.


Efter lördagens gymnastikträning så bar det iväg till Mariefred för att fira kusin Elias som fyllde 6 år. GRATTIS ELIAS!

Här blev det terapi "klappa katten". Djur som rör sig mot Felix är farliga och då behöver man skrika till lite. Så här är det övning på att alla djur inte är farliga.

Sen finns det ju käpphästar som behöver motioneras. Här är det käpphästen "kvasten" som tas om hand av Wilma och kusin Nelly.

Elias fick bland annat ett svärd som behövde testas. Vem är inte först ut att ta en match med starke Elias då? Jo, farliga Felix. Kolla bara in när han går på motattack.
De avslutade iallafall matchen som goda vänner och kusiner och det blev inget blodspill heller.


Vi fick god tårta, bullar och kakor. Hemmagjorda chokladbollar rullade som om det vore restavfall som hittats i kattlådan som stod inne på toaletten. Mycket goda kattbajsliknande kakor alltså.
Ebba ville dock testa att vara vegetarian och gav sig på björkens löv med munnen.
Innan denna vegetariska måltid så kom Ebba ner med ett ansiktsuttryck som sa att hon inte mådde så bra. Tårarna hängde tungt i ögonlocken. Inte förrän jag frågade vad som var på tok, så får jag till svar att hon blivit getingstucken på skuldran när hon satt och spelade gitarr på ovanvåningen. Aj aj aj, vad det gjorde ont. Vår stackars Ebba.
Sen bar det iväg hem till Västerås. Vi hade fullt sjå att hålla alla vakna med hjälp av galasång från våra stämband tillsammans med melodifestivallåtarna från 2009 i bakgrunden.
Eftersom det är fästingtätt hos kusinerna så var det fästingkontroll hemma. Ebba behövde bara lyfta på håret så syntes den svarta lilla f-n på halsen. En liten liten liten svart prick med ben som sprattlade. Det känns iallafall tryggt att vi har tagit tre sprutor fästingvaccin även om det inte är någon garanti för att slippa sjukdomar.


Måste bara visa den allra bästa fästingplockaren som finns på denna jord. Denna lilla rackare kom ut utan några som helst problem med hjälp av denna plockare som jag visar här. Finns på Claes Olsson att inhandla.
Fästingen på bilden är dock inte den som satt på Ebba, utan en tatuering som vi fick när vi tog vaccinet togs.Nu ska jag se vem som blir den lyckliga vinnaren i Melodifestivalen.
Trevlig helgInga kommentarer: