onsdag 6 maj 2009

Tänk att det tar så mycket rolig tid...

... att sitta här framför en skärm och läsa, kommentera och skriva själv i en blogg.

Vilken skillnad mot förr i tiden om man jämför med att skriva vad som hänt i ens liv. Förr hade man en liten bok som det stod "dagbok" på framsidan och med ett hänglås på gaveln. Nyckeln låg på ett väl gömt ställe för att ingen skulle få läsa ens tankar.

Idag lägger man ut sina tankar i rymden, fritt att läsa (det väljer man ju själv förstås) av vem som helst. Ok, en viss skillnad är det ju. Jag lägger inte ut hela mitt liv i detalj eller tankar som far genom huvudet. Men en hel del ändå. Jag har ju dock ett privatliv som jag vill ha för mig själv och min familj.

När kvällen kommer och barnen ligger i sina sängar och tanken slår mig, så gott som varje kväll, att i kväll ska jag lägga mig i tid.

Gör jag det då? Nähä, för jag ska ju bara.......

..... läsa vad andra skrivit i sina bloggar
..... kommentera någons inlägg i sin blogg
.....bara ett liten.... oj då, det blev visst ett långt inlägg själv i den egna bloggen
....
.....
.....

Ja, listan kan göras lång när minuterna tickar på i en enorm hastighet mot midnatt.

Så NU när klockan bara är strax efter halv tio på kvällen och jag har gått igenom mina "jag ska bara..." så tänkte jag avsluta surfandet.

Ha en bra dag/kväll/natt

1 kommentar:

Suzy71 sa...

Håller med om att man inte riktigt kan låta bli att kika in i alla spännande bloggar när man får lite tid över och även när man egentligen inte har tid iofs. För mig har bloggandet blivit ett fantastiskt verktyg. Ett sätt att reflektera och sätta ord på tankar och känslor och även ett sätt att få en förståelse för andra och det sammanhang de lever i. Det berikar och blir lite som terapi faktiskt. Gamla dagböcker i all ära...