lördag 5 december 2009

Ett axplock ur vardagen

I förrgår satt jag och la in ett inlägg med bilder och filmer. Bara en film kvar, så vill inte datorn komunicera längre. "Svarar inte" står det uppe på den blå randen. Klockan var redan på tok för mycket för att jag gladeligen skulle göra om allt igen. Det tar dock lite tid att ladda upp filmer här på bloggen. Om det är bloggen, nätet eller vår bensindrivna dator som är seg - det vet inte jag. Jag valde att stänga av skiten och gå och lägga mig.


Nytt försök till att visa att vi inte har långtråkigt och sitter och pillar oss i naveln framför tv:n i hopp om att en händelse ska hoppa på oss.


Det är så vardagliga saker som matlagning ...... dukning så klart.Det tillhör ju inte vanligheten att man får sådan här bra hjälp. Dessa stunder är unika och man får passa på att suga i sig av hjälpen.


Wilmas gympa hade föräldraträning för första gången. Då är föräldrar välkomna att vara med under en halv träning (det räcker kan jag lova) och prova på vad vi utsätter barnen för *flinar*.


Under uppvärmningen så har man något som heter spindelhängande. Det är det Magnus gör alldeles utmärkt här. Wilma tar till en jobbigare övning som kallas för mellanspindel. Där hänger man med benen upp i luften mellan armarna. Prova själva. Det räcker med 10 sekunder till att börja med.Sen går man över till gymnastikövningar. Hoppa från de blå kombiplintarna, ner på trampetten och upp i handstående som Magnus gör här.Att stå på en kombiplint och falla raklång ner i gropen är ju inte så svårt. Men det handlar om att våga hålla kroppen rak och spänd hela tiden med armarna korsade framför kroppen.Sen har vi varit på simavslutning hos Wilma. Ebba och jag var där och kunde leka lite i vattnet innan hon fick visa vad hon hade lärt sig.
Innan Wilma började på simlekis så var hon inte så van vid bassänglek. Det var ett måste att ha simpuffar på armarna och hon var helst inte under vattnet med huvudet.


Men efter denna termin på simlekis så kunde en stolt Wilma gå och kvittera ut Baddaren!


Hon har varit i bassängen utan simpuffar hela terminen och kan nu vara en del under vattnet utan att tycka att det är obehagligt.


Felix och Magnus kunde inte vara med på uppvisningen. Eller, Magnus kunde ju, men Felix var inte läge att ta med till badhuset. Han har fortfarande sitt sår som vi lägger om med Ättiksyra varannan - var tredje dag, Aquacel-kompresser och Heracillin om dagarna.


Felix har ju något att visa! Eller rättare sagt så har han färre saker att visa:


Grabben har gått sta och tappat två tänder till och därmed blivit 20 kr rikare. Tack för det tandfén.


Inte gick det att lägga upp filmer här igen. Dåligt tankad dator kanske. Vem vet.

Inga kommentarer: