söndag 6 december 2009

Helgaktivitet

Efter lördagens gympa så blev det pepparkaksbak i den gula trävillan. Alla mina barn + Ebbas kompis Emma skapade med sina händer.
Full koncentration
Lyssnar på samtalet som bedrivs runt bordet samtidigt som fingrarna jobbar fram blivande pepparkakor

Formen på bordet är endast en symbol för vad man KAN göra med degen. Men Felix behöver inte några formar till sina skapelser: bollar.


Det är med stor noggranhet och koncentration det skapas i köket.Resultatet efter en trevlig stund runt matbordet. Det är, från vänster, Wilmas, Felix och Ebbas utomordentligt väldoftande pepparkakor.


I dag, söndag, åkte jag, Ebba och Emma till stan och julhandlade. Ebba och Emma gick själva på stan och jag hade en egen stund - tillsammans med övriga västeråsare. Magnus skulle ta Wilma och Felix till Upp & Ner-gympan som BÖRJAR KL 13:30!!! Men inte enligt Magnus minne. Då börjar det kl 14:30. Ja ja, de kunde vara med i en halvtimme i alla fall.
Söndagskvällen avslutades med läxa. I alla fall vad vi tror att Felix har i läxa... Vi har sett att bokstaven A finns på skoltavlan. Så då fixar vi läxpapper hemifrån.

Intresset är svagt för tillfället hos Felix. Men vi tror att det är för att det är något som vi som föräldrar "hittar på" att göra åt honom. Det är inget som han har haft med sig hem från skolan. Tror det skulle bli en annan känsla om läxan kom från skolan och att han sedan fick ta med sig resultatet och redovisa det för läraren.
Wilma däremot gillar att hänga på med den hemmagjorda läxan. Hon älskar att rita och färglägga.


Inga kommentarer: