måndag 14 december 2009

Julstress? Gissa!

Tja, det är väl på sätt och vis vad man gör det till. Om man stressar upp sig och rusar planlöst omkring eller om man tänker till lite och betar av lite i taget.

Gud så enkelt det lät det sista. Jag är nog lite av båda sorter. Jag behöver verkligen en lista. Men sen är det som om man har släppt ner mig i en stad jag aldrig varit i förr. Förvirringen är total.

Men det är kul också. Det hade varit lite roligare om man hade haft några timmar extra varje dygn. Det är mycket som fångar ögonens intresse och vilja att köpa en liten present åt någon. Sen ringer mobilen och Magnus undrar om jag är klar med min lista. Hm. Den har knappt blivit berörd... Ändå står man där med några kassar i handen. Det var ungefär så jag kände mig i söndags när jag betade av lite på listan.

Kvällen innan, lördagkvällen, hade vi nog den mysigaste lördagkvällen på länge. Vi pysslade tillsammans i vardagsrummet. Det klipptes, klistrades och målades på julkort som kommer att sändas ut till släkt och vänner. En riktig höjdarkväll. Felix hamnade i säng kl 22 och Wilma en halvtimme senare. Ebba hamnade i säng ÄNNU senare. Undrar varför barnen var sega under söndagen. . .

Efter min runda runt staden så var det dags att fortsätta julpysslet - julgodis!
Jag fick hjälp med att röra i den smälta chokladen och att slicka av skedarna när man hade haft i röran i bakformarna.

De där rostade mandlarna på plåten är väldigt svåra att låta bli. Man MÅSTE ju bara smaka av dem. För man kan ju inte bjuda på något som smakar illa!

I dag, måndag, var det dags för lucia x 2.
Ja, tyvärr var det lucia för både Felix och Wilma på samma tid.
MEN!
Eftersom Felix för andra året i rad blev sjuk, så blev det ingen lucia alls för honom. Jättetråkigt.
Desto roligare för Wilma som fick fler besökare till dagis för att titta på henne.

Efter en mycket fin uppvisning med sång och många luciaklädda barn så bjöd dagiset (ja, jag vet att det heter förskola, men för mig är det ett dagis) på skink- eller ostsmörgås och dricka. Mums.


I morgon vabbar jag. På onsdag var det planerat att vi skulle till Uppsala, men vi får väl se hur det blir med det...1 kommentar:

Sussie sa...

Dagis har inte funnits på över 10 år... Alltså har du aldrig haft barn på dagis utan på förskola...