tisdag 8 december 2009

Wilma har kommit på det

I dag kom Wilma på det. Koden att skriva ord. Att lyssna på hur ordet låter.

Intresset har funnits där ett tag och hon har skrivit namn på familjen och kompisar. Sen har hon frågat när det gäller andra ord.

Hon började likadant idag när hon satt vid datorn och "skrev" som hon brukar vilja göra. Att bara vara inne i ett Word-dokument och trycka på alla tangenter som finns i en sörja av oordning.

I dag kom frågan:
- Hur skriver man god jul?

Det tog ett tag innan jag gick till henne för att berätta det. Då hade hon redan börjat med ordet "god". Man såg självförtroendet steg i skyarna när jag berömde henne och hon märkte att hon kunde skriva själv. Härifrån fick man inte hjälpa henne utan hon kämpade på själv med ett brev till tomten.

Så här blev det:
Har ni svårt att tyda vad det betyder så får jag be er ta fram barnasinnet och säga orden som det står, då funkar det nog. Jag vet för den delen om det syns över huvud taget här, eller om det är för liten text.

Mycket stolt fick hon ut sitt mästerverk i skrivaren och skulle posta det till tomten. Så då fick hon skriva på kuveret också:
Det är så man får tårar i ögonen så stolt jag är. Vilken lycka hon strålade efter detta jobb.
************************************************
För övrigt så fortsätter vardagen hos oss. TV-tittande finns inte med på schemat om man säger så. Det finns däremot annat att göra.
Ja ja ja, jag vet att jag sitter en hel del framför datorn!
Det är lite av Tradera-feber för tillfället. Både säljer och köper. Alla blir nöjda och glada.
Kolla bara här vad jag ropade hem för 260 kr inkl frakt:

En enormt nöjd Ebba finns inuti dessa varma och hela kläder.
I morgon sätter jag ut lite mer på tradera till försäljning. Jag har ju bokat in semester - gu så skönt. Men sen ska jag sätta full fräs på tvätten igen. Det har inte gått så snabbt i tvättstugan under en månad. Ja, så lång tid tog det att få hem den där torktumlaren från den där f-bannade affären som vi inte har lust att besöka igen. Men i morgon ska det premiärtorkas i den. Å så kul jag ska ha på min semester.


3 kommentarer:

ylvisen sa...

Gud så gulligt! Va duktig hon är, förstår om du är stolt!

kram

ylvisen sa...

Va faaaaaaaaaaaaaaan, har jag fönstertittare??

Carina - den gråa pippin sa...

Japp, stolt är bara det minsta man kan säga!