fredag 25 december 2009

God Jul!

Julaftons morgon framför den otroligt fina, välfylliga, Kalle Anka-liknande perfekta julgranen. Där står våra tre härliga barn och har nyss sett alla paket som tomten har kommit och lagt under granen.

Några paket hade han som vanligt lagt i julstrumpan som redan öppnats. Ebba och Wilma har sina julkläder på sig som tomten kommit med. Felix njuter fortfarande i sin pyjamas.
Förmiddagen flöt på i lugn takt. Ingen stress. Skönt. Frukost. Dusch. Förbereda lunchen.

Ja, allt var väldigt skönt. Riktigt skön julstämning. Vitt utanför fönstrena. Min storasyster med familj kom och hade med sig en del av julbordet. Det fixades i köket och barnen suktade bland paketen.

Sen blev det tid att äta. Klockan hade hamnat på 13:15 när vi satte oss till bords. Alla var sig själva. Inget tillgjort eller så. Se bara:

Maten njöts i lugnt takt. Barnen roade sig runt om i huset. Vuxna roade sig i köket med en massa prat.
Klockan blev äntligen 15 då Kalle började. Alla var samlade. Alla kände sig som hemma.
Man gör precis som man känner för det. Vissa satt och andra hade mera lutning på sin sittning.

Klockan slog 16 och Kalle tog slut. Men det var nu det hela började. Väntan på den obligatoriska tomten! Det här var väl enda gången som alla inte var samlade eftersom Magnus packade ut julmaten i boden.

Just då kom han. Tomten! Han hade störtat med renarna i äppelträdet, så tomten kom fram bakom lekstugan.
Här har Felix intagit en trygg plats bakom bordet och ger självaste tomten en vink. Man kan skymta tomtens hand i bild.


Wilma tackade så snällt för morgonjulklapparna när hon fick ta emot sitt paket av tomten här. Till och med en kram fick han. Tomten alltså.

Julklapparna ska testas.
Ebba hade köpt en pyjamas åt Felix. Gissa om den var poppis!

Sussi är med och provar Wilmas nya pennor i hennes nya ritblock. Felix passar på att ligga mjukt.

Ebba har inte varit utan sitt nya Nintendo DSi sedan paketet kom i handen på henne. Jag tror det var en av de största önskningarna hon hade på sin lista. Det såg ut som så i alla fall när hon öppnade paketet.

Eftersom jag stod för fotograferingen så får man lov att trycka på knappen själv i bland. Jag var faktiskt med på julen jag med. Här är det hög mysfaktor med sonen.


Kvällen kom med stormsteg och spänningen gick över i trötthet. För fler än barnen!


En underbart skön jul tillsammans med barnens kusiner. Jag njuter än.
I dag har det ätits mat. God husmanskost (inte julmat) hemma hos morfar och Ella. Wilma har kommit över sin rädsla för hundarna och var mycket duktig på att få dem att äta ur handen. Det brukar de tydligen inte göra.Väl hemma skulle jag INTE sova. Jag skulle bara sätta mig en stund. OK, soffan var upptagen så jag intog Felix säng med Mora Träsk i bakgrunden. ZZZZZzzzzzzz.
Inte bra, med tanke på att jag ska upp och jobba i morgon. Jag hade en plan på att gå upp kl 5 och jobba bort de operationer som ska skrivas. Sen ska vi till farmor och farfar. Så jag kommer att få vila lite senare på dagen. Ser fram emot att få komma ut och leka lite i snön uppe i Dalarna. För snö ska vi ju få. Så mycket att man inte ska ut på vägarna. . .
God fortsättning gott folk
1 kommentar:

Susanne sa...

Tack för senast och för en underbar julafton!!! Snodde en av dina bilder=) Ha det gott så hörs vi snart!!
Kramar från storasyster