fredag 18 december 2009

Hjälp och pyssel

Tänk vad bra man kan ha det. Det märks att mina barn känner om det är saker som verkligen behöver hjälpas till med utan att man behöver ta en konflikt. Som nu när Felix har över 39 grader och är mer än bara hängig. När jag igår bad Ebba om hjälp med att hämta Wilma, så gjorde hon det så gärna. Hon fick vänta på dagis medan Wilma åt färdigt mellis. Här ser man när de kommer hem tillsammans. Jag såg när det kom en bil och hur Ebba stannar och ser till att Wilma går in till kanten.
Mina härliga ungar!

I dag kände jag inte för att Wilma skulle vara på dagis då ändå vi andra var hemma. Ebba har ju jullov och Felix fortsätter med sin feber.

På eftermiddagen fick jag tummen ur... och tog fram pepparkakshuset som skulle snickras ihop. Garneringen av bygget fick barnen stå för. Felix var med även om det var mindre aktivitet på honom. Han stundom sov och kikade på tjejerna.
Det roligaste är nog att möblera världen där alla tomtar och lucior ska bo. I år köptes det även snöbollar till tomtevärlden. Det blev en snölykta och en snöborg som de små liven kunde leka i.

Det fanns även tillgång till en skridskobana i år. Där har vi luciatåg på isen för tillfället.

Nu är det inte lag på att det ska se ut så här under resten av julen. Det här är tillåtet att leka med. Något som Wilma i år har hittat som favoritlek.


Sen måste jag bara visa vad som hände efter det att tomtevärlden var klar och jag kom med det glädjande beskedet att det ska städas också. Mindre muntert men det gjordes dock under tysthet.
Under tiden som det städades kom jag på att Magnus och jag har fått ett presentkort från Ebba. Jag letade reda på det och fyllde duktigt i det. Knackade på bordet för att få fram Ebba därifrån hon höll på att dammsuga och visade henne vad jag hade fyllt i:

Hon bara skrattade och jobbade vidare med hallen och vardagsrummet.
Tack för hjälpen!
2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Härligt med pyssel!
Det gillar jag =)
Hoppas han kryar på sig Felix. Vi har oxå en sjuk grabb här hemma.
Jag har fått till en länklista (på min blogg) så nu äntligen kanske jag kommer mig runt bättre och hälsar på så här.
Ha en fortsatt tevlig helg
/ Anna Max mamma

Anonym sa...

Tack desamma , det var kul att få hjälpa till lite <33 /Ebbapebbahallonpaj