fredag 1 januari 2010

Gott nytt år och lite till

Gott Nytt År...

... och

... grattis Bloggen på 1 års dagen!


Det nya året firades in med raketer och dricka -Bubbliz - jordgubbsskumpa köpt på ICA. Söt och sliskig men den hade skjutkork och fyllde sin funktion på 00-slaget.

Det nya året firades in med våra kompisar som bor i närheten. Det var mat och dricka. En hel del Wii spelades. I alla fall av två av barnen. Sen blev det charader tillsammans. Pauser togs för lite raketskjutning. Felix tackade för sig vid 23-tiden. Då sa han att han ville gå och vila. Klok grabb! Vi andra firade vidare och smällde av de sista raketerna när alla andra gjorde det i området.

Denna nya, första dag på det nya året, fick nöja sig med att startas vid 11-tiden hos oss. Jösses alltså! Hur länge sedan är det sen man låg i sängen så där länge??? Det var ju innan man fick barn. Frukost kl 11..... oj oj oj. Vilka föräldrar va!
Vi tog oss ut efter frukosten och lekte i snön. Ebba och Wilma gillar att fixa affärer i snön. Så medan Magnus tog Felix och Wilma till pulkabacken så stannade jag och Ebba hemma och fixade en liten lunch/mellanmålsbutik.


Den varma chokladen satt som smort i magen på allihopa. -8° är ok att vara ute och leka i. Men det behövs lite varmt för att det roliga ska fortsätta ett tag.

Man kunde alltså köpa varm choklad, mjuk ostsmörgås och skorpor i den här naturliga kiosken. En underbar stund tillsammans så här på årets första dag.

Väl inne så spelades det Wii igen. Wilma provade till slut att köra själv. Felix är en hejare på att hänga med i kurvorna och hoppen. Men han nöjer sig med att titta mest. Han provade att spela med pappa senare under kvällen.
Men sen var det dags igen.
Den obligatoriska juldansen. Granen ska bort och julen dansas ut. Precis lika roligt som förra året.

God fortsättning på detta nya år allihopa!