torsdag 4 februari 2010

Linas mat och snören

Det var tänkt att alla skulle vara på sin vanliga vardagsplats i dag. Wilma var ju feberfri i går.
.
Men, det sket sig då Felix vaknar natten till idag och gallskriker. Falsk krupp.
.
Så Magnus - min goding! - stannade hemma idag med. Det känns som om han är lika involverad i mitt jobb som jag själv är. Vi går ju in i Cosmic - datajournal - på tisdag och det är mer än kaos i mitt huvud. För att inte tala om vad magen säger i dessa tider.
.
Torsdagar = simskola för Wilma. Den biten brukar jag ta eftersom Magnus brukar behöva vara lite på jobbet för att få ihop sina timmar till heltid. Men eftersom han var hemma idag när jag kom hem, så passade det alldeles jättebra att han fick följa med och se Wilmas framsteg som vattendjur.
.
Jag tog över matlagningen och räknade ut att det här var den dagen vi hade mest tid på att laga mat. Så jag gick på den tuffare maträtten.
.

Jordärtskockssoppa och matvetesallad med kalkonbröstfilé
Helt klart en skönare syn för ögat när det gäller att bli sugen på mat.

Jag gillar soppor - utom de redda sopporna. Som denna alltså. Smaken var ok, men jag gillar inte konsistensen. Jag borde nog ha haft i lite mer mjölk. Men det var kul att testa denna soppa. Jag har aldrig tagit i en jordärtskocka någon gång.
.
Matvetesalladen gillade jag jättemycket. Stekt kalkonbröst, matvete, mini bladspenat och röd paprika. Till det gjorde jag en vitlöksdressing som stod på receptet.
.
Under tiden jag stod i köket med alla dessa saker som skulle skalas, tärnas, kokas, brynas..... så roade Felix sig med en rulle makramésnöre. Han har fått inspiration av Alfons kan jag lova. Det finns ju en bok som heter: Alfons knyter.

Här gör Felix precis som Alfons.


3 kommentarer:

Susanne sa...

Härligt med kreativa barn!!! Snacka om snubbeltråd. Ni har väl fortfarande hela ben och armar=)
Och maten såg riktigt god ut. Jag testade en kasslerlåda a´la Sussi´s kylskåp, dvs tog det som fanns hemma!
Gick hem hos alla=)

ylvisen sa...

Ha ha vilken härlig bild på felix! man blir så glad!

Jag ska göra soppan ikväll, härlig fredagsmat ha, micke kommer jubla.... Jag ska dock komplettera med nå got bröd och läsk och vin! Det såg gott ut på bilden.

Jag gjorde kikärtsbiffarna igår, se bloggen.

kram

Sussie sa...

Soppan var ju jättegod! Tack så mycket :o) Salladen suverän den med. I en veckas tid har barnen på jobbet hållit på med precis samma sak som Felix. De har byggt spindelnät över hela hemvisten, nytt varje dag. Nu är en hel back med garn slut men roligt har de haft!!