söndag 16 augusti 2009

Det som inte fick hända, hände...

Nu har ju Felix gipsskena hängt på hyllan i några veckor. Antibiotikan togs bort för cirka två veckor sedan. Det är en liten skorpa kvar där det tidigare var ett kladdigt sår på knät.

Planen var nu att Felix skulle vara som vanligt utan skena eller antibiotika och skorpan skulle lossna av sig själv. Dock inget bad så länge skorpan finns där.

Allt har gått fint och vi har bara haft en tubgas över benet för att han inte ska pilla på skorpan.

I fredags var det som vanligt lite bus och lek på gården. Denna gång var det asfalt som underlag. Många skratt från syskonen.

Skrattet avbröts av ett skrik. Felix satt bredvid bilen med ena handen högt upp i luften, handen hängde. Mitt hjärta stannade - var handen bruten???

Jag frågade var det gjorde ont och Felix pekade på armbågen som hade ett skrubbsår -phu!!! Inte värre alltså.

Jag bar upp honom för att gå in och tvätta av såret. Då ser jag blod genom byxan. På platsen av det förra såret...

Skit också! Det hade spruckit upp lite. Såret som skulle läka i lugn och ro var nu lite sprucket igen. Inte så att själva operationsärret var öppet, bara skorpan och lite till som var trasigt. Men det är inte så bara med tanke på att det förra stora såret började med en liten hudflik som pillades upp. Vi har ju omläggningsgrejer kvar, så det blev till att lägga om med Aquacel AG och absorptionskompress. Allt för att förebygga att det inte går upp mer. Nu har vi koll på att det inte blir sämre, utan stannar där det är och läker igen. Annars har vi fått råd om att sätta på skenan igen.

Stackars Felix! Puss på dig älskling ♥♥♥♥

2 kommentarer:

ylvisen sa...

Men Felix....vilken otur!

KRAM

Susanne sa...

Usch, vilken osis!!! Stackars dig. Skickar en stor läkande kram från Gotö. Kram, kram