torsdag 20 augusti 2009

Ja ha, då börjar vi om då


Sicken tur att man hör av sig även om det bara var en liten fallolycka på garageuppfarten som gjorde att Felix sår började blöda i fredags.

Magnus var till dr S i dag. Nu pillade dr bort skorpan som envist har velat sitta kvar. Det såg tydligen fint ut under. Klämde ordentligt på såret - inget var. Den lilla finnen som Felix fått under såret hade förändrat sig till att bli en blåsa i dag. Den togs sönder och dr klämde ut lite var ur den. Odlingar från finne och sår togs.


Sen blev ordinationen: på med gipsskenan igen och hämta ut Heracillin med samma dos som tidigare. Återbesök om en vecka.

Det man funderar på är om det finns "gångar" under huden som orsakar denna långdragna läkning. Skulle det nu visa sig vara så blir det inte roligt. Det enda man kan göra då är att öppna upp huden. Vad man gör sen vet jag inte. Man kunde inte sy ihop huden, hade han pratat om, utan det skulle "självläka" eftersom huden var så tunn.

Är detta en följetång som heter duga eller? Antibiotika från midsommar till för cirka tre veckor sedan och nu börjar vi om med antibiotika ...

1 kommentar:

ylvisen sa...

Usch va tråkigt, förbannande jävla sår! :(

(ursäkta språket)