tisdag 25 augusti 2009

Länge sen igen

Nu var det länge sedan igen. Sedan fingrarna studsade på tangenterna här i hemmets för tillfället lugna vrå.

Jag har tänkt varje dag och kväll att jag skulle ge mig in i bloggens värld. Men ibland är det andra viktigare saker. Som familjen till exempel.

I helgen var jag och Magnus barnfria. Magnus skjutsade barnen till deras farmor och farfar på fredagen. Vi själva fick alltså sovmorgon både lördag och söndag. Båda dagarna besökte vi IKEA. Vi gjorde något som barnen bara skulle gå i taket på om de var med.

Vi provade olika sängbottnar. Mjuk - medel - hård. Å så en vända till, för hur kändes den första?
Det är ju enorm skillnad på medelsängarna om man testar olika sorter. Vi fastnade i alla fall för en sort och tänkte att vi skulle ta och handla det på söndagen. Då hoppades vi att alla andra Västeråsare hade annat för sig. För denna lördag var nog ALLA där vi var.

Kan bara konstatera att när vi satt och åt lunch så var det så ljuv musik för våra öron, så vi satt och var alldeles paralyserade. Det skreks i många olika tonlägen runt om i hela IKEA-restaurangen. Den ena högre än den andra. Tonlägena var så det borde skära sig i öronen. Men inte på oss. Vi satt och njöt av vår mat. Vi åt med kniv och gaffel och behövde inte släppa dem annat än för att kunna hålla i dricksglaset. Det var nämligen inte våra barn som hade den ljudnivån. Det var andras kaos. Vi kunde alltså sitta och avnjuta denna gormémiddag och ställa bort sin bricka när man var mätt och även fått i sig en kopp kaffe. Barnskriket försvann bakom våra ryggar. Det var ju inte våra barn. Vi var ju själva.

Det händer inte ofta, så det är stunder som man njuter av.

Söndagen var det bättre med folk, men dock lagom söndagskaos i alla fall.

Jag har alltså inte "hunnit" intervallträna som jag skrytit om här några gånger.

Sen sitter jag på jobbet och talar om att jag "tänker på vad jag äter" samtidigt som jag har gaffeln i en välfylld matlåda. Köttbullar och makaroner.
Undrar varför vågen rör sig uppåt?

I dag blev det ju inte bättre när det blev lite häktiskt på kvällen. Magnus hade fullt sjå att skjutsa och hämta barn, så jag fick ett sms om att det blev:


Efter denna flottiga men ack så goda kvällsmat så blev det shopping på ICA innan det var dags att hämta Ebba på gympan.

Vid den tidpunken så hade den flottiga degklumpen geggat ihop sig ordentligt i magen, så jag kände mig ännu tyngre än för någon timme sedan.

Sen undrar man:

Varför går siffrorna uppåt på vågen?

2 kommentarer:

Susanne sa...

Jajaja, vi lever bara en gång. Snart är det SPA så då får vi röra på fläsket. Ska du ha behandling i år????
Kram

Carina - den gråa pippin sa...

Jo, men man måste ju tänka lite på att stolarna ska hålla.

Jag skulle vilja ha någon behandling, men jag har inte bokat. Du då?